A grafológia jövője

Nyomtatás
Megjelent: 2011. szeptember 29. csütörtök

Sokan teszik fel a kérdést: mi lesz pár éven belül a grafológia tudományával, hiszen manapság már senki sem ír kézzel.

Grafológus kollégáink, saját tapasztalataink és baráti körünkből szerzett információk azt jelzik, hogy egyre több cég kéri a jelentkezők önéletrajzát, vagy motivációs levelét kézírással.

A felsőoktatásban a Bologna-rendszerre való áttérés miatt a legtöbb helyen nincs mód a szóbeli felvételi vizsga helyett felvételi beszélgetésre sem. Viszont egyre több felsőoktatási intézmény talál rá a grafológiára, mint lehetséges kiválasztási módszerre. Ha a jelenlegi rendeletek értelmében nem tarthatnak felvételi beszélgetést, akkor legalább a jelöltek írását láthassák – gondolják a szóbeli felvételi hívei.

Több budapesti MA képzést (egyetemi fokozat) folytató intézménybe jelentkező ismerősünktől kértek szakmai önéletrajzot kézírással készítve. Hogy a jelenség országos-e, arra mi is kíváncsiak lennénk, ezért kérjük mindazokat, akiknek baráti köre jelzett hasonlót vidéki felsőoktatási intézmények részéről is, azt jelezzék nekünk a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen.

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews