Világvégét jósoltak a maják?

Nyomtatás
Megjelent: 2011. november 10. csütörtök

Miután Adrian G. Gilbert a “The Orion Mystery” című könyvében megírta a csillagokkal kapcsolatos, újfajta elképzeléseit az egyiptomi piramisokról, megismerkedett egy kutatóval, -Maurice Cotterellel- aki egy maja szarkofágfedél rajzolatai, valamint a napfoltciklusok elemzése alapján próbálta megfejteni, hogy miért is omolhatott össze a maják civilizációja.

Cotterellnek radikális elképzelései vannak az egész emberiség jövőbeli sorsával kapcsolatban. Úgy gondolja, -és a maják példájával igazolja- hogy a civilizációk felemelkedését és hanyatlását nem önmaguk, hanem a Nap szabályozza.
Számos könyv jelent már meg a maja civilizációról, de eddig senki sem volt képes megfejteni sajátos kettős naptárukat. A könyv részletesen foglalkozik vele, hogy miért dolgoztak ki olyan összetett rendszereket az idő mérésére, mint a “hosszú időszámítás”. A maják nemcsak a napok számolásával mérték az időt, kiváló csillagászok is voltak. A klasszikus maja templomok bejáratait, tetőzetét, a maja boltívet, illetve különleges stílusjegyüket, az ún. fésűdíszt gyakran úgy tájolták, hogy láthassák bizonyos csillagok felkelését, delelését és lenyugvását. Vagyis a templomok egyszersmind csillagvizsgálók is voltak. Különösen a Fiastyúk, a Merkúr a Vénusz, a Mars és a Jupiter mozgása érdekelte őket. Természetesen a Nap és Hold járását is ismerték, és előre kiszámolták várható fogyatkozásaikat. Csillagászati megfigyeléseiket referencia-táblázatokkal kombinálták, így következtettek a jövőbeni történésekre.

A maják hite szerint saját korukat három korábbi kor előzte meg, s ezeket a korokat nagy katasztrófák választják el egymástól, amelyekben majdnem minden élet elpusztult. Ez a titokzatos nép, amelynek magas fokú civilizációra utaló emlékei Közép-Amerika őserdeinek mélyén rejtőzködnek, több mint kétszáz éve foglalkoztatja a tudósokat. A látogatókat csodálattal töltik el piramisaik, templomaik, palotáik tökéletessége. Mára már a kőbe vésett feliratok némelyikét is sikerült megfejteni. A maják a korai kezdetektől számtalan világraszóló remekművet hoztak létre, majd éppoly rejtélyesen, ahogyan felbukkantak, el is tűntek a történelem színpadáról. Valamilyen esemény következtében civilizációjuk összeomlott, városaik elnéptelenedtek. Az általuk lakott terület nagy részét újra visszahódította az őserdő. A  romokon előbb a toltékok, majd az aztékok emeltek újabb városokat, megőrizve elődeik tudásának egy részét.

A maják számára a legizgalmasabb megfejtendő égitest a Nap volt. Bizonyítható az összefüggés a napfoltciklusok és az azték és maja naptárak “hosszú szám”-mal való időmérése között.

Cotterellt a maják pusztulásával kapcsolatban elsősorban az érdekelte, hogy ők látható módon előre jelezték a Nap mágneses terének megfordulását, ismerték annak a termékenységre gyakorolt negatív hatását. A maják időszámítása szerint a legutóbbi korszak kezdete a Vénusz születése volt, ie. 3114. augusztus 12-én. A korszak legutolsó napja 2012. december 22. amikor kozmikus kapcsolat jön létre a Vénusz, a Nap, a Fiastyúk és az Orion között, mivel csak a Vénusz “született” az előző dátum idején, most pedig majd szimbolikusan “meghal”. Ha a jóslatok igaznak bizonyulnak, ez lesz a valaha ismert legnagyobb katasztrófa az emberiség történetében.

Edgar Cayce, a századunk első felében élt látnok, erre az időre teszi az elsüllyedt kontinens, Atlantisz felemelkedésének lehetőségét, de más jelentős változásokat is jósolt.
A maják szerint mi most a Nap ötödik korszakában élünk, szerintük a mostani ember megteremtését négy korábbi emberi faj és civilizáció előzte meg, melyek nagy katasztrófák következtében pusztultak el. Az ötödik korszak kezdete a “Vénusz születése”, aminek a Gergely naptárhoz viszonyított időpontját Joseph T. Goodman kutatásai alapján, Eric Thompson számította ki. Ez az időpont Kr.e. 3113. augusztus 10-e, és mivel egy nagy ciklus 1 872 000 napból áll, 2012. december 22-én ér véget.

Adrian G. Gilbert és Maurice M.Cotterel a napfoltciklusokat összevetette a maják időszámításával és igen érdekes eredményre jutottak.

A maják több rendszer korrelációján keresztül, napra pontosan kiszámították az ötödik ciklus végét, amikor a pólus eltolódik, esetleg a Föld elhajlik tengelyén, vagy ki tudja, még mi történik.

Azzal, hogy a maják behatárolták a Nap ötödik korszakának a végét, úgy is mondhatnánk, üzentek nekünk. Ezzel az üzenettel mindenki mást  kezd: van aki pánikol, van aki tartós élelmiszereket vásárol, van aki teóriákat gyárt és van, aki bolondságnak tartja ezt az egész cirkuszt, ami a 2012-es világvégével fenyeget minket.

A maja kalendárium vége talán a világ végét jelentheti a Földön, de az is lehet, hogy az eddigi életformánk végét jelzi csupán. Nem tudom, gondolt-e arra már valaki, hogy egyszerűen csak abbahagyták a kalendárium írását, és ennek az „abbahagyásnak” a dátuma pont 2011.dec.22-re esett…

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews